Hlavní obsah

Paroubek: Drymlovo chování je jen osobní selhání

• Aktualizováno

Chování senátora ČSSD Vladimíra Drymla je podle předsedy strany Jiřího Paroubka jen jeho osobním selháním, za které by se měl ihned omluvit. Není ale stejné jako případ bývalého poslance ODS Jana Moravy, uvedl ve středu Paroubek. Dryml ale sdělil, že se omlouvat nebude.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek.

Článek

Dryml sháněl prostřednictvím detektivní agentury informace o poslankyni a regionální šéfce strany Haně Orgoníkové, tedy podobným způsobem jako někdejší poslanec ODS Jan Morava.

"Z dostupných informací je však zřejmé, že se jedná o ojedinělé selhání jedince, které v žádném případě nenese znaky systémového jednání, vydírání, politické korupce a zastrašování tak, jako tomu bylo v kauze poslance ODS Moravy," prohlásil předseda ČSSD.

Podle Paroubka Dryml svým jednání Orgoníkovou a ČSSD poškodil. Ten si toho ale není vědom, a proto o omluvě neuvažuje. Šlo o provokaci, tvrdí. Chce na Mf Dnes, která materiály zveřejnila, podat trestní oznámení.

Politici jsou ve sporu už několik měsíců

Dryml podle záznamu z prosincové schůzky chtěl získat informace na své oponenty, zdůvodnil to tím, že musí čelit jejich útokům. Šéf ČSSD, který je nyní na dovolené v cizině, hodlá po návratu věc řešit osobně. "Během dnešního dne očekávám jeho omluvu vůči poslankyni Haně Orgoníkové a ČSSD, kterou svým jednáním objektivně poškodil," uvedl Paroubek.

Senátor a hradecký vicehejtman Vladimír Dryml se svou stranickou kolegyní a šéfkou krajské ČSSD Hanou Orgoníkovou.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Orgoníková a Dryml jsou ve sporu přinejmenším od říjnových krajských voleb. Dryml se chtěl stát hejtmanem, nesouhlasil s uzavřením krajské koalice ČSSD, KDU-ČSL a SNK ED a na rozdíl od Orgoníkové chce, aby si kraj nyní za stovky miliónů korun koupil či alespoň pronajal vrchlabskou nemocnici, které šéfuje.

Dryml se podle deníku obrátil na detektivní agenturu kvůli tomu, že prý Orgoníková byla vyšetřována protikorupční službou údajně v souvislosti s trestním oznámením na vedoucí představitele ČSSD. Dryml podle deníku při setkání s domnělým detektivem 11. prosince obvinil Orgoníkovou ze zneužívání veřejných peněz v Královéhradeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám