Hlavní obsah

Dryml: Orgoníková si na mě objednala poškozující reportáž

– HRADEC KRÁLOVÉ

Senátor a náměstek hradeckého hejtmana Vladimír Dryml (ČSSD) v úterý oznámil, že si na něj jeho stranická kolegyně a poslankyně Hana Orgoníková měla údajně objednat reportáž, která by jej měla poškodit. Orgoníková toto nařčení odmítla.

Článek

Dryml také tvrdí, že počátkem prosince jej kontaktoval člověk, který se prezentoval jako zástupce agentury, která by mu mohla opatřit kompromitující materiály na Orgoníkovou. Jméno člověka Dryml ČTK nesdělil a k celé záležitosti ani nepodal bližší podrobnosti.

Událost v prohlášení označil za snahu vrazit klín do ČSSD s tím, že se od takových metod distancuje. Poukázal na kauzu poslance ODS Jana Moravy, který měl shromažďovat kompromitující materiály na některé poslance. "S přítelkyní Orgoníkovou ne vždy souhlasím, v řadě případů máme odlišné názory, ale nevěřím tomu, že by něčeho podobného byla schopna," uvedl Dryml.

Orgoníková: Je to nesmysl 

"Odmítám, že bych si někoho objednávala, aby mi sháněl jakékoliv materiály na pana Drymla," řekla k Drymlovu prohlášení Orgoníková. Záležitost označila za nesmysl.

V období po krajských volbách, které ČSSD vyhrála, Dryml Orgoníkovou kritizoval. Tvrdil, že by kraj neměla vést. Vyčítal jí například, že prosazovala uzavření krajské koalice ČSSD s lidovci a SNK ED. Hradečtí okresní socialisté vedení Orgoníkovou se naopak postavili proti Drymlovu záměru, aby kraj koupil či si pronajal soukromou nemocnici ve Vrchlabí. Orgoníková je od začátku prosince také šéfkou hradecké krajské ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám