Hlavní obsah

Tradiční vánoční polévka: Bez Béma, zato s Topolánkem

– PRAHA
Právo, Jakub Mračno

Tradiční rybí polévku ve středu od jedenácté hodiny dopoledne rozlévali pražští politici pod vánočním stromem na Staroměstském náměstí v centru metropole. Tradici jako jediný porušil primátor Pavel Bém, který je na dovolené, zřejmě v Antarktidě.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Předseda vlády na Staroměstském náměstí „kontroloval“ jak lidé z pražské radnice nalévají rybí polévku.

Článek

U várnic s polévkou Béma zastoupila jeho manželka Radmila s oběma syny. Na dotazy, zda se její choť skutečně pokouší o dobytí nejvyšší hory Antarktidy (Mt.Vinson) se ale vyjadřovala jen vyhýbavě. Pražanům, kteří přišli na polévku, zato rozdávala úsměvy a přání hezkých svátků.

:. Radmila Bémová rozdávala polévku se svými syny.foto: Právo/Milan Malíček

U celkem čtveřice stánků s polévkou se ukázali i další městští politici, starosta Prahy 1 Petr Hejma, náměstek primátora Pavel Klega s chotí a jeho kolegyně Marie Kousalíková, které pomáhal někdejší pražský primátor Jan Koukal.

:. Rozdávání polévky se účastnil i někdejší pražský primátor Jan Koukal.foto: Právo/Milan Malíček 

:. Starosta Prahy 1 Petr Hejma také rozdával polévku.foto: Právo/Milan Malíček

Na polévku se čekaly dlouhé fronty. Ještě před jedenáctou hodinou se přišel se svými stranickými kolegy z Prahy pozdravit i premiér Mirek Topolánek. Přišel v civilu a se synkem Nicolasem v kočárku, takže byl téměř k nepoznání. S kolegy se pouze pozdravil, prohodil pár slov a přání a poté zmizel v davu na Staroměstském náměstí.

:.Na Staroměstské náměstí v Praze přišel na Štědrý den před polednem i premiér Mirek Topolánek se svými syny.foto: Právo/Radek Plavecký

Reklama

Výběr článků

Načítám