Hlavní obsah

Topolánek se nepolepšil, novoroční oběd s Klausem bude opět ve dvou

PRAHA

Premiér Mirek Topolánek zřejmě nesplní slib, který dal počátkem roku manželce prezidenta Václava Klause. Tradiční novoroční oběd hlavy státu s premiérem se z protokolárních důvodů opět uskuteční bez partnerek. Premiér paní Livii přitom po letošním setkání slíbil, že by se situace nemusela opakovat.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Premiér Mirek Topolánek (vlevo) s prezidentem Václavem Klausem při letošním novoročním setkání

Článek

Topolánek letos při novoročním obědě přivezl do Lán pro prezidentovu choť Livii kytici růží, kterou předal členům hradního protokolu. Na tiskové konferenci po zhruba dvouhodinové schůzce k tomu poznamenal, že Livii slibuje, že se "příští rok polepší".

Skutečnost, že se novoroční setkání prezidenta s premiérem znovu odehraje bez partnerek, potvrdila mluvčí vlády Jana Bartošová. Alespoň tak to podle ní pochopila premiérova kancelář z pozvánky.

Prezident pozval předsedu vlády na oběd na pátého ledna příštího roku. Informaci zveřejnil prezident na svých webových stránkách.

Partnerky politiků se akce po dohodě neúčastnily už na začátku letošního roku. S manželkou Pavlou, která do Lán přijela naposledy v roce 2007, žije totiž Topolánek v odluce.

Jeho novou partnerkou se stala místopředsedkyně sněmovny Lucie Talmanová (ODS), s níž vychovává syna. Podle pravidel protokolu ale není možné, aby s premiérem přišla.

Reklama

Výběr článků

Načítám