Hlavní obsah

Socialisté dál posilují, ODS ztrácí více než 17 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokraté i nadále posilují. Podle volebního modelu společnosti CVVM by v prosinci ve volbách do Sněmovny získali 44,5 procenta hlasů. ODS by volilo 27, komunisty 14 procent lidí. Lidovci a zelení by získali shodně šest procent hlasů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Zástupci ČSSD na tiskové konferenci

Článek

Sociální demokraté by ziskem 44,5 procenta oproti listopadovému průzkumu posílili o 1,5 procentního bodu a před druhou ODS by tak v současnosti měli náskok 17,5 procenta.

Občanští demokraté by získali 27 procent, což je o půl procentního bodu méně než v listopadu. Komunisté v meziměsíčním srovnání o 2,5 procentního bodu posílili a v prosinci by je volilo 14 procent lidí.

Dvě menší koaliční strany, tedy lidovce a zelené, by shodně volilo šest procent lidí. Lidovci si proti listopadu pohoršili o dva procentní body, zelení o půl procentního bodu. U zelených jde o nejhorší výsledek od září 2006.

Voleb by se v prosinci zúčastnilo 63 procent oprávněných voličů. Deklarovaná volební účast by tak byla v podstatě stejná, jako v posledních volbách do Sněmovny v červnu 2006.

Reklama

Výběr článků

Načítám