Hlavní obsah

VIDEO: V Praze a Litvínově se demonstrovalo kvůli sídlišti Janov

Právo, Novinky, mif, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/LITVÍNOV
Aktualizováno

Na pražském Těšnově se sešlo v sobotu odpoledne asi 300 anarchistů. Vydali se městem na náměstí Jana Palacha. Anarchisté protestovali proti chování neonacistů na litvínovském sídlišti Janov. Na místě bylo i několik desítek policistů. Další demonstrace byla i v Litvínově, lidé se tu opět bouřili proti chování obyvatel sídliště.

Článek

V Litvínově bylo asi 150 lidí, z toho extrémistů asi 20. Ostatní byli obyvatelé z okolí Janova, kteří jsou nespokojení s nepřizpůsobivými lidmi. Na místo dorazilo jen málo policistů, připraven byl i antikonfliktní tým, policisté protest monitorovali z okolních ulic.

:. V Praze se na anarchistické demonstraci sešlo asi 300 lidí.foto: Novinky/Miloslav Fišer

Představitelé Dělnické strany, jejichž příznivkyně akci svolala, zapálili svíčku na místě, kde se demonstrovalo 17. listopadu. Pochod jim ale představitelé města zakázali. Účastníci se přesto na pochod vydali, poté prošli i sídlištěm Janov. Policie jim v tom nezabránila, ale dění monitorovala.

Akce se obešla bez konfliktů. Kolem půl páté extrémisté začali nasedat do připraveného autobusu a odjeli.

:. V Praze se protestuje proti rasismu. foto: Novinky/Miloslav Fišer

V Praze se sešli anarchisté kvůli dění v Litvínově

Anarchisté organizovaní levicovou Antifašistickou akcí protestují proti projevům rasismu. Mluvčí pražské policie Eva Brožová řekla, že připravena byla i speciální jednotka. Uniformovaných policistů bylo na místě asi 40, další byli v civilu. Ostatní byli v okolních ulicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám