Hlavní obsah

Sníh v nížinách dlouho nevydrží, o víkendu bude teplo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek ráno překvapila mnohé řidiče čerstvá sněhová nadílka. Na Liberecku a ve Středočeském kraji napadlo deset, respektive šest centimetrů sněhu, který by však měl v průběhu dne tát. Teploty kolem nuly by se mohly udržet pouze na Ústecku a Karlovarsku. Nadcházející víkend bude oblačný a nebývale teplý. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Sněhové srážky, které v noci ze čtvrtka na pátek přišly především do západních částí republiky, by se v průběhu dne měly měnit na smíšené či dešťové. Zatímco v Čechách se teploty dostanou pouze mírně nad nulu, na Moravě mohou teploty v pátek vyšplhat až k osmi stupňům.

V sobotu očekávají meteorologové oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami, teploty by se měly pohybovat v rozmezí dvou až šesti stupňů Celsia. Srážkové úhrny do dvou milimetrů.

Podobně bude i v neděli, lze očekávat oblačno až zataženo, ráno se může objevit mrznoucí déšť. Sněžit by mohlo pouze na horách. Denní teploty budou opět mezi dvěma a šesti stupni Celsia.

Dagmar Honsová dále upozornila, že o víkendu bude na horách a Českomoravské vrchovině foukat silný vítr, který může v nárazech dosahovat až rychlosti kolem 100 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám