Hlavní obsah

Parlament bude s vládou koordinovat akce během předsednictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Parlament se dohodl s vládou na spolupráci a koordinaci akcí v průběhu českého předsednictví Radě EU. Po setkání s vicepremiérem pro evropské záležitosti Alexandrem Vondrou to oznámili šéfové obou komor parlamentu Přemysl Sobotka a Miloslav Vlček.

Článek

"Došli jsme k dohodě, že se časově sladí program akcí, které bude pořádat vláda a jednotliví ministři, a které budeme pořádat my," uvedl Sobotka.

Koordinace se týká i termínů schůzí sněmovny i vlády. Kabinet bude během předsednictví zasedat vždy v pondělí, uvedl Vondra.

Podle Sobotky tato dohoda nijak nesouvisí s politickou deklarací předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, podle níž sociální demokracie nepřistoupí na toleranci vlády v případě, že nebude přijata Lisabonská smlouva.

O její ratifikaci mají v úterý na mimořádné schůzi svolané sociálními demokraty jednat poslanci. Lidovci ještě před jednáním oznámili, že budou usilovat o schůzku koaliční devítky.

Reklama

Výběr článků

Načítám