Hlavní obsah

Čtvrtníček o natáčení s Bémem: Každý má svého politika

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a režisér Petr Čtvrtníček natočil s prvním místopředsedou ODS Pavlem Bémem klip, s jehož pomocí se druhý jmenovaný bude snažit přesvědčit delegáty na nadcházejícím vnitrostranickém kongresu, aby jej zvolili za předsedu. Čtvrtníček svou angažovanost odůvodnil potřebou mít, podobně jako kolegové, svého politika.

Článek

Co vás přimělo angažovat se v politice, konkrétně na podporu Pavla Béma?

Když jsem se rozhlédl mezi přáteli filmaři, zjistil jsem, že každý už má svého politika: Igor Chaun točí pro Íčko (Ivan Langer v odposleších Františka Mrázka - pozn. red.), Filip Renč má Topola, Robert Sedláček točí s Mlhovinou jeho filmy pro pamětníky (dokument o Miloši Zemanovi, který pod touto přezdívkou figuroval rovněž v Mrázkových odposleších - pozn. red.), a tak jsem rychle sáhnul po Pavlu Bémovi, dokud byl volný.

Kdo přišel s nápadem na natočení klipu a následně jej konkretizoval do výsledné podoby?

První impuls přišel ze strany primátora a já tu rukavici rád zvedl, protože mě zajímalo, kterak natočit politický klip bez politických proklamací a podtextů. Vytvořil jsem tedy přes noc čistě dadaistické dílko a ráno se šlo točit. Můj herecký kolega Pavel viděl text až na place a tam už není čas na hrdinství. Tak jsme to riskli a za hodinu a půl nebylo co dělat.

Neobáváte se reakce společnosti Vodafone?

Já se neobávám snad ničeho, takže tady jsem taky klidný, navíc Vodafone je odvážný a moudrý klient a ví, co mu pomáhá a co může škodit. (společnost Vodafone označila klip za "avantgardní tvorbu" - pozn. red.)

Kdo natáčení financoval?

Jestli myslíte, že to byly peníze Jardy (Čtvrtníček zde naráží na divadelní představení "Ivánku, kamaráde" - pozn. red.), tak vás musím zklamat. S municí problém nebyl, protože Pavel Bém se vzdal honoráře, ale nějakou korunu to samozřejmě stálo. Částka, která byla uvedena v médiích, nebyla nijak nadsazená.

Jak se vám s primátorem spolupracovalo?

Myslím, že jsme si rozuměli, a já na své herce nezapomínám. Za pár dní točím jogurty Müller, tak doufám, že se zase sejdeme před kamerou.

Myslím, že jsme si rozuměli, a já na své herce nezapomínám. Za pár dní točím jogurty Müller, tak doufám, že se zase sejdeme před kamerou.

A teď už mě omluvte, musím jít domů porcovat medvěda.

Reklama

Výběr článků

Načítám