Hlavní obsah

Hejtmanům bude šéfovat Michal Hašek

– PRAHA • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, gö, jas

Novým šéfem Rady Asociace krajů ČR se ve čtvrtek stal jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD. Hašek ve funkci nahradí občanského demokrata Evžena Tošenovského, který radě předsedal v minulém období a po říjnových krajských volbách již není hejtmanem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Článek

Na tiskové konferenci po ustavujícím zasedání hejtmani oznámili, že Moravskoslezský kraj využil možnost předkládat návrhy zákonů a inicioval návrh normy na zrušení poplatků ve zdravotnictví. K tomu se následně přidaly i další regiony.

Hejtmani se vyslovili také proti rušení čtyř traumacenter, které v týdnu oznámil ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. Asociace krajů vyzvala ministra k jednání. Chce, aby na příštím společném zasedání zástupců regionů hejtmanům postup vysvětlil.

.: Krajští hejtmani na zasedání Asociace krajů.foto: Právo/Petr Horník

Na jednání chyběl pouze pražský primátor Pavel Bém, který se omluvil. Zasedání se tedy zúčastnilo 13 šéfů krajů zvolených po říjnových krajských volbách za ČSSD.

Hašek je ve svých dvaatřiceti letech nejmladším z hejtmanů, krom toho působí jako předseda poslaneckého klubu sociální demokracie. Ve straně zastává také post stínového ministra zemědělství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám