Hlavní obsah

VIDEO: Bém před kongresem vyrukoval s klipem od Čtvrtníčka

Aktualizováno

Pražský primátor a kandidát na předsedu ODS Pavel Bém natočil ve spolupráci s Petrem Čtvrtníčkem tři dny před zahájením volebního kongresu strany videoklip, který je parafrází na někdejší úspěšnou reklamu společnosti Vodafone.

Článek

Čtvrtníček v károvaném svetru, který se spolu s čivavami představujícími falešné soby stal před několika lety symbolem Vánoc, v klipu přesvědčuje stejně oděného Béma, že "vše je pochystané". Bémovi nejprve ukáže gesta s nimiž v originálu reklamního spotu sklízel úspěchy a odejde ze scény.

Bém se následně zavlní v kolenou a oddeklamuje parafrázi původního textu. Tentokrát se však hovoří o politické reklamě, falešných slibech a vábničkách pro voliče, kteří řekli ne. Čtvrtníček v závěru přispěchá Bémovi na pomoc a přesvědčuje jej, že s tímhle to vyhraje, byť oba připustí i opačnou možnost.

Bém se na víkendovém kongresu občanských demokratů utká o post předsedy strany s úřadujícím šéfem partaje premiérem Mirkem Topolánkem. Podle nominací regionálních sněmů Topolánek Béma jasně poráží.

Největší šanci na zisk nominace měl pražský primátor a první místopředseda strany minulý víkend na sněmu ve středočeském regionu, nicméně o jeden hlas neuspěl.

Předpokládá se, že Bém získá nominaci na regionálním sněmu pražské organizace, který se koná ve čtvrtek.

Podle Vodafonu jde o avantgardní tvorbu

"Jsme příjemně překvapeni, že naše úspěšná reklama stále inspiruje k avantgardní tvorbě. Nebylo by špatné, kdyby nás podobně překvapily i další politické strany. Bylo by totiž fér, aby si pokračování falešných sobů užili všichni voliči bez rozdílu," sdělil Novinkám mluvčí společnosti Vodafone Miroslav Čepický na dotaz, zda se společnost necítí "zneužitím" své reklamy k politické propagaci poškozena.

Reklama

Výběr článků

Načítám