Hlavní obsah

Dělnická strana bude demonstrovat v Praze 9

Právo, Josef Koukal
PRAHA

Demonstraci proti svému zrušení, které navrhuje vláda, svolala na sobotní odpoledne do Prahy 9 Dělnická strana. Očekává se účast až pěti stovek radikálů. Krizový štáb městské části chystá rozsáhlá bezpečnostní opatření, zejména ostrahu veřejných budov.

Foto: Zděněk Seiner, Právo

Asi pětistovka extrémistů se má sejít v Praze 9. Ilustrační foto

Článek

„Přijďte nás podpořit v našem boji,“ vyzývá Dělnická strana na svém webu. Akce se má uskutečnit v době od 10 do 18 hodin na náměstí OSN v Praze 9. Oficiální začátek je plánován na 12 hodinu.

Radnice městské části občany varuje na svém radničním webu. „Účel tohoto shromáždění je podle oficiálního oznámení vyslovení nesouhlasu se zákazem Dělnické strany,“ uvádí se v upozornění pro občany. „Krizový štáb proto apeluje na občany, aby v tuto dobu dbali zvýšené opatrnosti, jak v bezprostřední blízkosti tohoto shromáždění, tak poblíž dopravních uzlů, kde by mohlo dojít k seskupování účastníků této akce,“ uvádí zpráva.

„Vzal jsem to jako fakt a podnikli jsme veškeré kroky k zajištění pořádku,“ řekl Právu starosta Prahy 9 Jan Jarolím. Zakázat shromáždění se radnice nepokusila. „To můžeme dost těžko udělat. Pokud to bude pokojná demonstrace, tak se nedá nic dělat. Navíc ba to asi stejně bylo málo platné,“ uvedl starosta.

Pod ohlášením akce, které dorazilo na pražský magistrát, je jako svolavatel podepsán teplický místopředseda Dělnické strany Jiří Štěpánek. Patnáct pořadatelů údajně připravuje shromáždění až pěti stovek účastníků.

„Na sobotu jsme vyhlásili mimořádný stav. V permanenci bude městská policie i ostraha budov, aby se něco nestalo,“ uvedl tajemník bezpečnostní rady a krizového štábu městské části Praha 9 Jan Poupě.

Reklama

Výběr článků

Načítám