Hlavní obsah

Dvě nejlepší nemocnice jsou podle průzkumu na severu Moravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší nemocnicí v České republice je podle výsledků průzkumu organizace HealthCare zařízení v Třinci. Získalo první místo i v hodnocení nemocnic mezi jejich zaměstnanci. Na předních místech ve všech kategoriích se umístila i nemocnice v Karviné.

Článek

"Absolutní výhra v celostátní soutěži nás samozřejmě těší. Je příjemné vidět, že se nám práce daří," řekl ředitel Nemocnice Třinec Zdeněk Jiříček.

Průzkum nemocnic letos proběhl už potřetí. V minulých letech se ale týkal pouze spokojenosti pacientů se zařízením, letos přibyla například spokojenost samotných zaměstnanců.

Pořadí nemocnic
pořadínemocnicekraj
1Nemocnice TřinecMoravskoslezský
2Karvinská hornická nemocniceMoravskoslezský
3Vojenská nemocnice OlomoucOlomoucký
4Nemocnice StrakoniceJihočeský
5Všeobecná fakultní nemocnice v PrazePraha
6Fakultní nemocnice Hradec KrálovéKrálovéhradecký
7Nemocnice Nové Město na MoravěVysočina
8Nemocnice na FrantiškuPraha
9Nemocnice v Ústí nad OrlicíPardubický
10Fakultní nemocnice BrnoJihomoravský
zdroj: HealthCare

V hodnocení nemocnic samotnými pacienty se nejlépe umístila nemocnice v Městci Králové na Nymbursku. Druhá je rehabilitační klinika Mediterra a třetí karvinská hornická nemocnice. Pacienti hodnotili chování lékařů a sester a také to, zda jim byl dobře vysvětlen léčebný postup. Ale například i spokojenost s tím, jak nemocnice vypadá a jestli jim chutnalo jídlo.

Hodnocení nemocnic pacienty
pořadínemocnicekraj
1.Nemocnice Městec KrálovéStředočeský
2.Mediterra -Rehabilitační klinikaPraha
3.Karvinská hornická nemocniceMoravskoslezský
4.Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla BoromejskéhoPraha
5.Masarykova městská nemocnice JilemniceLiberecký
zdroj: HealthCare

Lidé většinou kladně odpovídali na dotazy spojené s odbornou stránkou. Osmdesát pět procent lidí tvrdí, že jim lékař srozumitelně vysvětlil svůj postup, 73 % hodnotí reakci lékařů jako rychlou, 64 procent jako kvalitní.

O něco horší už jsou výsledky "nemedicínských" kategorií. Bezpečně se v nemocnici cítí jen necelá polovina lidí. Více než polovina nemá při vyšetření dostatečný pocit intimity, v nemocnici se necítí útulně. Necelých 43 procent lidí odpovědělo, že mělo pocit, "že s nimi personál jedná jako s klientem, který přináší do nemocnice své finance".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám