Hlavní obsah

Do Česka přijdou velké mrazy

Právo, per

Následující dny budou v Česku pořádně mrazivé. V noci na úterý bude na horách až minus 15 stupňů Celsia a v nížinách minus deset stupňů. Foukat by ale už tolik nemělo. Právu to řekla v neděli Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Článek

"Stejné teploty jako v úterý budou i ve středu. Přes den po oba dny bude minus dva až plus dva stupně, na horách celodenní mráz dosáhne minus šesti stupňů. Připadne pouze pět centimetrů sněhu,“ řekla Honsová.

Informovala, že v neděli to nad Českou republikou výrazně foukalo. V severozápadní části republiky vítr dosahoval rychlosti až 90 kilometrů v hodině a ještě pro dnešní den proto platí výstraha, že na silnicích se budou tvořit závěje nebo sněhové jazyky.

Podle Honsové bude v pondělí odpoledne už vítr slábnout, ale v nížinách pod 300 metrů nad mořem budou srážky smíšené, tedy sníh s deštěm. Přes den totiž bude kolem tří stupňů Celsia.

"K večeru teploty ale opět poklesnou pod bod mrazu a vozovka bude namrzat. Očekáváme i mírné sněžení zhruba do pěti centimetrů sněhu,“ řekla meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám