Hlavní obsah

Spokojenost s prezidentem Klausem klesá

S prací prezidenta Václava Klause je spokojeno méně Čechů než v minulosti. Vyplývá to z listopadového průzkumu agentury STEM. Klausovu činnost na počátku listopadu kladně hodnotilo 59 procent lidí, přičemž jde o nejnižší výsledek od letošního března.

Foto: Kořínková Eva, ČTK

Prezident Václav Klaus v diskusním pořadu Nedělní partie TV Prima

Článek

Lidé jsou letos spokojeni s prací prezidenta Václava Klause méně než v letech 2006 až 2007, vyplývá z průzkumu STEM. Důvodem je hlavně ochabnutí dosud téměř absolutní podpory prezidenta ze strany stoupenců ODS i spory uvnitř této strany.

Práci prezidenta oceňuje 80 procent stoupenců ODS, ještě na počátku roku to bylo 93 procent. Příznivě práci hlavy státu hodnotí také nadpoloviční počet sympatizantů lidovců, zelených a sociálních demokratů. Tradičně nejmenší sympatie mají pro Klause stoupenci komunistů, spokojena s jeho prací je jich pouze třetina.

V posledních měsících trvale klesá i spokojenost s vládou, jejíž práci kladně hodnotí 27 procent Čechů. V červnu letošního roku bylo s její prací spokojeno 32 procent respondentů.

Parlament se těší podpoře čtvrtiny lidí, což je stejný výsledek jako v říjnu. Oproti minulému měsíci se nezměnilo ani vnímání politické situace, kterou pozitivně hodnotilo 18 procent dotázaných.

Anketa

Jak hodnotíte práci prezidenta Václava Klause?
Výborný
18,1 %
Chvalitebný
5,3 %
Dobrý
5,6 %
Dostatečný
6,5 %
Nedostatečný
64,5 %
Celkem hlasovalo 14489 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám