Hlavní obsah

ČSSD chce v Libereckém kraji vládnout menšinově

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Sociální demokraté se v Libeckém kraji v neděli odpoledne opět nedohodli se sdružením Starostové pro Liberecký kraj (SLK), a tak oznámili, že budou vládnout menšinově.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva: lídr ČSSD v Libereckém kraji Stanislav Eichler, Lidie Vajnerová ze Strany pro otevřenou společnost a Martin Půta z hnutí Starostů pro Liberecký kraj

Článek

Podporu pro svou vládu chtějí získat nejen u KSČM, ale i ODS. Novinářům to řekl leader ČSSD a budoucí hejtman Stanislav Eichler.

"Neuvažujeme o koalici, ale domluvíme se na jiné formě spolupráce," řekl po jednání Eichler. ČSSD tak odmítla SLK už podruhé. Naposledy s nimi ukončila jednání už před čtrnácti dny. Minulý týden ale přišel další případný partner Strana pro otevřenou společnost (SOS) s návrhem na vzkříšení trojkoalice ČSSD-SLK-SOS.

"Už od minulého pondělí ale bylo jasné, že projekt nemá v ČSSD takovou podporu," sdělil novinářům leader SLK Martin Půta. Už v pátek se přitom na vládě ČSSD odmítli podílet dva ze tří zastupitelů SOS, jimž menšinovou koalici s podporou KSČM zakázal krajský výkonný výbor SOS.

Třetí zastupitelkou na kandidátce SOS je Lidie Vajnerová, která kandidovala za Volbu pro město. Ta tudíž není vázána usnesením krajského výkonného výboru SOS.      

Reklama

Výběr článků

Načítám