Hlavní obsah

Sarkozy by mohl osobně podpořit Topolánka na kongresu

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Mirek Topolánek by se mohl se šéfem sociálních demokratů Jiřím Paroubkem shodnout na přijetí Lisabonské smlouvy EU v co nejkratším termínu. Podle kuloárových informací je smlouva jedním z bodů možné dohody šéfů obou největších stran. V ODS dokonce koluje neověřená informace, že by francouzský prezident Nicolas Sarkozy osobně podpořil Topolánka na prosincovém kongresu občanských demokratů.

Foto: John Schults, Reuters

Nicolas Sarkozy by mohl osobně podpořit Mirka Topolánka na kongresu ODS.

Článek

Topolánek se na přijetí Lisabonské smlouvy údajně již se Sarkozym dohodl.

Parlament až do 25. listopadu musí vyčkat na jednání ústavního soudu o smlouvě. Kromě toho potíž může nastat v Senátu, kde je velká část ODS proti smlouvě, i na kongresu. Mnozí členové ODS totiž říkají, že smlouva převádí další pravomoci do Bruselu, což je v rozporu s unesením dřívějšího kongresu ODS.

Sociální demokraté mají s ODS jednat také o americké radarové základně v Brdech.

V sobotu 15. listopadu se měla sejít výkonná rada ODS. Avšak Topolánek až do kongresu, který začne 5. prosince, jednání vedení ODS nechce, aby se vyhnul diskusi o prohraných volbách, o vyjednávání s Paroubkem o koalicích v krajích.

Reklama

Související články

Sarkozy plně podpořil české předsednictví EU

Plnou podporu českému předsednictví EU vyjádřil v pátek v Paříži francouzský prezident Nicolas Sarkozy po pracovním obědě s českým premiérem Mirkem Topolánkem...

Výběr článků

Načítám