Hlavní obsah

Pražská ODS odmítá Paroubka v čele Sněmovny

Právo, Novinky, luk, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pražská regionální rada ODS odmítá, aby se Jiří Paroubek stal šéfem Sněmovny. Na tiskové konferenci to po jednání oznámil pražský primátor a první místopředseda strany Pavel Bém.

Článek

Bém se ostře ohradil proti možné instalaci šéfa ČSSD Jiřího Paroubka do čela Sněmovny, jak o tom v posledních dnech spekulují média. Podle Béma jde o soukromou iniciativu premiéra Topolánka, který tento postup v rámci ODS s nikým nekonzultoval. Podle pražských občanských demokratů není taková dohoda nutná ani politicky prozíravá a ODS nic nepřináší.

První místopředseda občanských demokratů také oznámil, že se bude chtít s premiérem Topolánkem setkat . Předseda ODS ve čtvrtek nečekaně zrušil jednání výkonné rady naplánované na sobotu. Podle Béma odůvodnil Topolánek tento krok její "neusnášeníschopností". Pražská regionální rada premiéra žádá o neprodlené svolání výkonné rady.

Bém se vrátil i ke čtvrtečnímu jednání oblastního sněmu ODS na Praze 1, které nevyslovilo podporu před volebním kongresem strany ani jemu, ani premiéru Topolánkovi, přičemž po první volbě, v níž měl být zvolen Bém, iniciovala Lucie Talmanová revokaci hlasování.

"Je to pochopitelné, jedná se o životní partnerku a matku premiérova dítěte," okomentoval čtvrteční tahanice Bém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám