Hlavní obsah

Víkend bude chladný, na horách má sněžit

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend přinese v sobotu polojasnou oblohu s četnými ranními mlhami a teplotami kolem 10 stupňů Celsia. Neděle bude oblačná s občasným deštěm, který od západu může ve vyšších polohách přecházet ve sněžení. Takovýto ráz počasí zřejmě vydrží i na počátku příštího týdne. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: František Kšajt, Právo

Článek

Zejména na západě Čech a na Liberecku se řidiči mohli již v pátek ráno setkat s namrzajícími mlhami, stejná situace by se podle Dagmar Honsové mohla opakovat i v sobotu, která jinak bude polojasná s ranními teplotami mezi dvěma a mínus dvěma stupni.

Dopoledne se na mnoha místech mohou objevit mlhy. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi sedmi a jedenácti stupni, v místech, kde se mlhy udrží po celý den, bude pouze mezi dvěma a třemi stupni.

Neděle bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, ráno s občasným deštěm, který v odpoledních hodinách může ve vyšších polohách Krušných hor přecházet ve sněžení. Mohlo by napadnout až deset centimetrů sněhu. Ranní teploty se budou v neděli pohybovat mezi čtyřmi stupni a nulou, odpolední v rozmezí šesti a deseti.

Ochladí se a bude foukat

Podobný ráz počasí předpovídají meteorologové i na počátek příštího týdne. Frontální systém od severozápadu přinese do České republiky chladný vzduch. Obloha bude oblačná s občasnými přeháňkami, které mohou být v Čechách od středních poloh sněhové.

Ranní teploty budou od tří do mínus jednoho stupně, odpolední se vyšplhají na tři až sedm. V tisíci metrech by mohly již celý den vydržet mírně pod bodem mrazu.

Honsová dále upozornila, že na počátku příštího týdne můžeme znovu počítat s poměrně silným větrem, který může v nárazech dosahovat až rychlosti 20 metrů za sekundu a ve vyšších polohách může vytvářet sněhové jazyky. "Je skutečně nejvyšší čas přejít na zimní výbavu," konstatovala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám