Hlavní obsah

Národní strana chce hlídat brněnský "Bronx“

Právo, pko
BRNO

Pravicoví extrémisté z Národní strany ohlásili na svém webu plán uspořádat ve středu v problémové brněnské lokalitě obývané především Romy "Spanilou jízdu". Následně by prý měli do ulic tzv. brněnského Bronxu vyrazit i hlídky Národní gardy.

Foto: Archiv, Právo

Šéfka ultrapravicové Národní strany (NS) Petra Edelmannová

Článek

"Brněnská "Spanilá jízda" je poměrně specifická, jejím cílem je posouzení stavu věci před nasazením hlídek Národní gardy v lokalitě. Vzhledem k tomu, že nutností je přímý kontakt s agresory, není naším zájmem zveřejnit přesnou hodinu příjezdu a identifikovat lokalitu, která by poté byla plná novinářů, zvědavců či policistů,“ píše se na webových stránkách strany.

Celá akce se údajně koná na žádost některých obyvatel lokality a měla by monitorovat, ale především vyřešit kriminální ataky nepřizpůsobivých na ty, kteří musí v jejich blízkosti žít.

"Spanilá jízda proběhne ve středu 12. listopadu. Již dnes je ale jasné, že dalším krokem po skončení bude tlak na příslušné státní orgány a instituce samosprávy, aby zajistily bezpečí obyvatel Brna a zamezily pokračování páchání trestné činnosti místně usazenými Cikány,“ stojí v prohlášení extremistů.

Poslední halasně ohlašovanou brněnskou akcí Národní strany byl protest před místní mešitou. Příznivci Národní strany tak chtěli donutit k omluvě místní muslimy za teroristický útok v Pákistánu, při kterém zemřel český velvyslanec Ivo Žďárek. Všech sedm extremistů se ale po krátkém postávání před mešitou rychle rozešlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám