Hlavní obsah

ČLK má po třech letech viceprezidenta

Novým viceprezidentem České lékařské komory (ČLK) se stane anesteziolog Zdeněk Mrozek. Ve třetím kole voleb na 22. sjezdu stavovské organizace získal 187 hlasů. K vítězství potřeboval 150 z 298 na sjezdu dnes registrovaných delegátů. Po třech letech má ČLK znovu viceprezidenta. Druhý z kandidátů kardiolog Aleš Herman dostal 82 hlasů.

Článek

"Děkuji všem, i těm, kteří dali hlas někomu jinému. Je mi velkou ctí obstát proti tak silným kandidátům, jako byli Aleš Herman a Lubomír Nečas. Doufám, že neodmítnou pomáhat a spolupracovat. Doufám, že vaši důvěru nezklamu," řekl bezprostředně po vyhlášení výsledků delegátům Mrozek.

Delegáti mu podporu vyjádřili potleskem. Za hlasy poděkoval svým volitelům také Herman a poděkoval zároveň za to, že konečně byl zvolen viceprezident.

"Jsme konečně plnohodnotná organizace. Čeká nás hodně práce a viceprezidenta najmě. Jemu přeji hodně štěstí a hodně energie, protože ho čeká mnoho práce a mnoho bezesných nocí," shrnul poražený kandidát.

Mrozek bude dobrým viceprezidentem, tvrdí delegáti

Podle názoru delegátů bude vítězný Mrozek dobrým viceprezidentem, dobře by tuto funkci zastával podle nich ale i poražený Herman. Na obou si cení toho, že nepodléhají politickým tlakům, zaměřují se zejména na posílení prestiže komory a slibovali ve svých volebních projevech také aktivnější zapojení stavovské organizace do práce na zákonech.

ČLK by měla aktivně vytvářet návrhy zákonů a vyhlášek, ne jen dávat názory na již hotové předlohy, zda jsou dobré či špatné. Mrozek je členem licenční komise ČLK, vede kliniku anestezie a resuscitace ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Chce prosazovat jednotnou komoru, bez stranické ideologie, respektovanou politickými stranami, která se bude umět brát za práva svých členů. Mezi jeho dlouhodobými cíli je po přijetí zákona o zdravotních pojišťovnách přispět k založení zdravotní pojišťovny lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám