Hlavní obsah

Česko čeká poslední teplý víkend, od úterka se přihlásí zima

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku čeká zřejmě jeden z posledních relativně teplých víkendů. V sobotu bude oblačno až zataženo, zejména v Čechách lze očekávat déšť. Teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 stupni Celsia. Neděle bude polojasná s ojedinělými přeháňkami a teplotami do 12 stupňů. Podobné počasí vydrží i na počátku příštího týdne.

Foto: EPA/Martin Schutt, ČTK

Zejména v sobotu je však třeba počítat s deštěm.

Článek

"Od úterka ale přijde rapidní ochlazení,“ upozornila Dagmar Honsová z Meteopressu.

"V sobotu k nám bude od západu proudit chladnější vzduch a ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 stupni,“ uvedla Honsová. Odpolední teploty mohou vystoupat až ke 13 stupňům, přičemž zejména v Čechách je třeba počítat s deštěm.

V neděli nás čeká polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Ranní teploty budou kolísat mezi sedmi až třemi stupni, odpoledne bude 8 až 12 stupňů.

Pondělí bude polojasné s ranními teplotami mezi sedmi až třemi stupni, zároveň se mohou vyskytnout mlhy, které se na některých místech mohou udržet po celý den. Tomu budou odpovídat i odpolední teploty, tam kde se mlhy nerozpustí lze počítat s teplotou pouze kolem sedmi stupňů, na ostatním území se rtuť vyšplhá na hodnoty mezi 10 až 14 stupni Celsia.

Na horách může začít sněžit

Výrazné ochlazení předpovídají meteorologové na úterý. Podle Honsové lze očekávat oblačnou až zataženou oblohu s dešťovými přeháňkami, které ve vyšších polohách budou přecházet ve sněhové. Ranní teploty budou mezi dvěma až mínus dvěma stupni, odpolední mezi čtyřmi až osmi.

"Podobné počasí by mělo vydržet minimálně do dalšího víkendu,“ řekla Dagmar Honsová s tím, že sníh, který na horách napadne, již pravděpodobně vydrží. Sněhové srážky lze předpokládat již od nadmořské výšky 600 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám