Hlavní obsah

Lidovci proti Julínkovi: vadí jim zákon o potratech

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Širší vedení lidovců se ve čtvrtek postavilo proti Julínkovým zákonům. Pokud by je příští středu Julínek předložil k projednání vládě, lidovečtí ministři podle šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka budou hlasovat proti.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslanec Ludvík Hovorka (KDU-ČSL)

Článek

„Věříme, že to na příští vládě nebude, abychom měli čas na diskusi,“ uvedl Čunek. Normu o specifických zdravotních službách, ve které je obsažena i změna zákona o interrupcích, odmítli jednoznačně a o ostatních zákonech chtějí s Julínkem diskutovat.

„Z křesťanských a etických důvodů je pro nás nepřijatelný,“ uvedl Čunek. Lidovcům se nelíbí, že nový zákon by umožňoval tzv. interrupční turistiku.

Poslanec Ludvík Hovorka zopakoval, že pro něj jsou všechny Julínkem předložené zákony nezpůsobilé a proto věří, že vládou do Sněmovny neprojdou. Pokud ano, bude hlasovat proti těmto zákonům, a při dalších hlasováních nebude mít potřebu být vůči vládě loajální.

Reklama

Výběr článků

Načítám