Hlavní obsah

Topolánek analyzoval se senátory volby, posléze přijel i Bém

JIHLAVA

Senátoři občanské demokratické strany se na čtvrtečním výjezdním zasedání v Jihlavě zabývali analýzou výsledků nedávných senátních a krajských voleb. Premiér Mirek Topolánek nechtěl obsah jednání komentovat. ODS podle něj musí projít nejprve vnitřní debatou na všech úrovních, a k tomu média nepotřebuje. Na jednání dorazil po premiérově odjezdu i pražský primátor Pavel Bém.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek na výjezdním zasedání senátorů své strany.

Článek

"Na kongresu se dohodneme. Všichni máme tendenci, aby neteklo mnoho krve, abychom z kongresu vyšli posíleni a bylo zvoleno vedení, které má šanci vyhrát příští volby," řekl Topolánek novinářům.

Diskuse v Senátu je podle něj trochu jiná než ve Sněmovně, senátoři jsou lidé s více zkušenostmi, debata proto nebyla nijak agresivní.

Nejde o kandidátskou cestu, tvrdí Bém

První místopředseda ODS Pavel Bém odmítl, že by jeho čtvrteční vystoupení před senátory mělo vyznít jako představení jeho kandidatury na předsedu ODS.

"Jdu si s nimi podat ruku a popovídat si o jejich práci. Nevnímejme to jako kandidátskou cestu," řekl Bém. Senátorům prý chtěl připomenout, že za dva roky bude ODS v senátních volbách obhajovat 18 mandátů a ČSSD nulu. "Chceme-li mít dál alespoň trochu pravicový Senát, musíme sebou hodit," dodal.

Bém přijel do Jihlavy asi dvacet minut poté, co jednání klubu opustil Topolánek. Podle něj v tom není žádný úmysl. "Máme každý svůj program, viděli jsme se ve středu na oblastním sněmu v Litoměřicích, potkáme se v pátek opět v Liberci," řekl Bém.

Předseda Senátu Přemysl Sobotka odmítl hovořit o případné podpoře senátorů pro zatím známé kandidáty na předsedu strany. "Diskuse o tom bude probíhat na všech stranických úrovních ještě minimálně čtyři týdny," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám