Hlavní obsah

V ČR padají další teplotní rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Podobně jako v minulých dnech, i ve čtvrtek padlo v Česku několik teplotních rekordů. Na jižní Moravě naměřili meteorologové ve Strážnici 20,5 stupně Celsia, což je nejvyšší naměřená hodnota pro tento den od roku 1963. Rekord padl i v Brně nebo Hradci Králové.

Článek

Ve východočeské metropoli teplota vystoupala na 18,6 stupně Celsia, o dvě desetiny stupně tak překonala hodnotu z roku 1921.

Rekord padl i v Ústí nad Orlicí, kde dnešních 16,2 stupně překonalo maximum z roku 1963 o 0,9 stupně. Oznámil to Tomáš Popelka z pobočky Českého hydrometeorologického ústavu v Hradci Králové.

V dalších dnech se již rekordní teploty na východě Čech podle Popelky nečekají. V pátek by mělo být oblačno až zataženo, během dne by se místy mohl objevit i déšť. Nejvyšší denní teploty se čekají mezi 12 až 15 stupni.

Čtvrtek se stal nejteplejším dnem také v Brně-Žabovřeskách a v Brodu nad Dyjí na Znojemsku.

Teplotní rekordy padají od začátku týdne. V Česku v tyto dny panuje nezvykle teplé počasí. Týká se to ale jen míst, kde se rozpustí nízká oblačnost, což se například v Praze ve čtvrtek na většině míst nestalo. Ranní mlhy a inverze drží u země nižší teploty, ve vyšších polohách je jasno a tepleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám