Hlavní obsah

Senátoři založí Senátorskou zdravotní a. s.

Právo,
PRAHA

I přes volební debakl ODS neutuchá v Senátu humor, když s novými senátory je nyní v 81členné komoře 12 lékařů. Tak vysoké zastoupení této profese v horní komoře za dobu její existence ještě nebylo. A známý šprýmař předseda ústavněprávního výboru Jaroslav Kubera (ODS) už ví, jak s nimi naložit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda Senátu Přemysl Sobotka

Článek

„Podle seriálu Ordinace v růžové zahradě zvažujeme přejmenování naší komory na Ordinaci ve Valdštejnské zahradě. Konečně jsme sehnali i gynekologa, takže je dobře postaráno o naše ženy-senátorky,“ řekl Právu. Zároveň však vyjádřil lítost, že mezi nimi nejsou další lékaři, kteří v modré barvě ve volbách neuspěli.

„Teď ale musíme přemýšlet, jestli to bude neziskovka nebo z toho uděláme akciovou společnost Senátorská zdravotní,“ dodal Kubera. A co udělají s poplatky? „Přiznám se, že to nás ještě nenapadlo, ale já myslím, že senátorům jistě neublíží, jestliže by byly třistakorunové poplatky, když občané platí třicet. A půjde to do zvláštního fondu,“ smál se.

ODS reprezentuje lékařskou profesi sedm senátorů: Přemysl Sobotka, Luděk Sefzig, Tomáš Julínek, Pavel Sušický, Alena Venhodová , Václav Vlček a Zdeněk Schwarz. ČSSD pak Pavel Trpák, Pavel Lebeda, Vladimír Dryml, Miloš Janeček a Petr Guziana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám