Hlavní obsah

Poslanci odhlasovali přesazení Wolfa do řad vládní koalice

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Petr Wolf, který v létě opustil řady ČSSD, se stěhuje. V rámci jednacího sálu Sněmovny se přesouvá z poslaneckých lavic sociální demokracie do křesel, v nichž usedají poslanci vládní koalice, konkrétně mezi ministra financí Miroslava Kalouska (KDU-ČSL) a poslance Jaroslava Plachého (ODS).

Foto: ČTK

Poslanec Petr Wolf

Článek

Wolfův přesun ve čtvrtek schválili poslanci. Byla k tomu potřeba změnit usnesení. „Nabídli mi to jak předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL, tak ODS,“ řekl Novinkám po hlasování Wolf. „Řada lidí napříč politickým spektrem mi říkala - nechtěl bys mít větší klid?,“ dodal přesunutý poslanec.

Do čtvrtka Wolf seděl mezi dvěma sociálními demokraty, poslankyní Hanou Šedivou a poslancem Alfrédem Michalíkem. Fakt, že sedí vedle Kalouska, i když jde pouze o formalitu, protože ministr sedí při jednání Sněmovny v čele sálu v řadách vlády, Wolfa těší. „Vedle tak významného člověka je mi ctí,“ sdělil Novinkám.

Před minulým hlasováním o nedůvěřě byl Wolf terčem výhrůžky, kdy dostal do poštovní schránky anonymní dopis, který mu hrozil smrtí, pokud podpoří vládu Mirka Topolánka (ODS). Wolf nakonec vládu navzdory anonymu podpořil a hlasoval proti vyslovení nedůvěry.

Reklama

Výběr článků

Načítám