Hlavní obsah

Bém: Jmenování Červíčka je diverzní akce vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za "zločin a diverzní akci ministerstva vnitra" označil ve čtvrtek pražský primátor Pavel Bém (ODS) jmenování nového ředitele pražské policie Martina Červíčka. Řekl to na zasedání zastupitelstva hlavního města. Červíček na začátku října ve funkci nahradil Petra Želáska.

Článek

Bezpečnostní výbor a Bém se proti způsobu výběru nového šéfa pražské policie ostře postavili už na začátku října. Podle nich nemá Červíček dostatečné zkušenosti s řízením tak důležitého policejního sboru.

Podle Béma a bezpečnostního výboru chybí Červíčkovi potřebné vzdělání. V Náchodě, kde Červíček dříve působil, je podle předsedy bezpečnostního výboru pražského magistrátu Pavla Žďárského (ODS) kriminalita výrazně nižší a s jinou strukturou. S pražským prostředím se proto nedá srovnat. Nelíbí se mu také, že nový ředitel pražské policie nemá dostatečné znalosti o hlavním městě.

Bezpečnostní výbor proto policejního prezidenta a ministerstvo vnitra vyzval k vypsání řádného výběrového řízení. Policejní prezident Oldřich Martinů a ministr vnitra Ivan Langer (ODS) se ale za Červíčka postavili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám