Hlavní obsah

Ve válce by poslance Wolfa zastřelili, říká Škromach

Právo, dan, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo poslal výhrůžný dopis poslanci Petru Wolfovi? Politici ČSSD a ODS mají jasno. Jedni házejí vinu na druhého. Podle místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha je podezřelé, že kdykoli chce Wolf měnit názor, tak nejdříve oznamuje výhrůžné dopisy. V občanské válce by Wolf byl zastřelen, říká Škromach.

Foto: ČTK

Poslanec Petr Wolf

Článek

V červnu těsně před odchodem z ČSSD Wolf začal mluvit o zastrašování a výhrůžných dopisech. A teď v pondělí poslanci došel domů varovný vzkaz, že pokud podpoří vládu, tak zemře. Navzdory výhrůžce ve středu podpořil státní rozpočet, ale den předtím se zdržel a vládě tím ublížil.

„Je tradicí, že poslanec, který ztratil čest, dostává varovné esemesky. Pokud si je nepíše sám, tak mu je píše někdo z vládní koalice. Vytváří mu alibi, že je pod tlakem a vlastně hrdina. Kdyby to bylo v občanské válce, takoví lidé se stavěli ke zdi a stříleli se. Máme ale demokracii a svobodu,“ řekl Právu Škromach.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromachfoto: Právo/Michaela Říhová

Ministr vnitra a místopředseda ODS Ivan Langer považuje svalování viny na koalici za nehoráznost „Vy věříte sociálním demokratům! V jejich pojetí je to používání orwellovského slovníku: Válka je mír a mír je válka. Platí přesný opak, co říkají sociální demokraté,“ uvedl Langer. Dodal, že výhrůžky prošetří policie.

Manželka dala policii jen kopii

Wolf také popřel, že by si výhrůžky vymyslel jako alibi. „Já jsem chtěl rozpočet podpořit dlouhodobě. Pokud by neprošel, bylo by to v době krize neodpovědné,“ uvedl.

Oznámení o anonymní zásilce podala manželka poslance na policii v úterý o půl sedmé večer. „Bohužel ale neposkytla originál, ale pouze kopii písemnosti, která byla nalezena ve schránce. To, že bylo s důkazem takto manipulováno, podstatně ztěžuje dokumentaci, například daktyloskopické zkoumání,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Nicméně nevyloučila, že si policie dokument, který skutečně byl ve schránce, od poslancovy manželky vyžádá.

V oznámení podle ní manželka tvrdí, že papír s textem ZVEDNI RUKU PRO TOPOLA A NEŽIJEŠ PARCHANTE někdo do schránky vhodil v době od nedělního rána do pondělního večera.

Anonymní výhrůžný dopis poslanci Wolfovifoto: Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám