Hlavní obsah

Přerovský kandidát na senátora Sohlich podal trestní oznámení pro pomluvu

– PŘEROV
Právo, Petr Marek

Trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu podal ve středu kandidát na senátora za obvod číslo 63 Přerov Eduard Sohlich (ODS). Reagoval tak na mail s nadpisem „Žádost o zveřejnění informace o Eduardu Sohlichovi“, který byl ve čtvrtek doručen Právu a také Přerovským novinám z elektronické adresy zezulkarobert@seznam.cz.

Foto: ČTK

Eduard Sohlich

Článek

Autor podepsaný pouze iniciálami RZ, který se označuje za bývalého vyšetřovatele SNB, Sohlicha nařkl mj. se sexuálního obtěžování zdravotní sestry, kterého se měl dopustit pod vlivem alkoholu v blíže neurčené době, když pracoval jako mladý lékař v přerovské nemocnici.

„Do všeho se tehdy vložili jeho vlivný tatínek a mu oddaní soudruzi a celá věc se ututlala, zametla pod koberec,“ píše například v uvedeném mailu „RZ“ a také podotýká, že z vyšetřování Sohlichova případu, které prováděla tehdejší SNB, existuje zápis. Ten však do mailu nepřiložil. Z alkoholismu pak dále obviňuje i Sohlichovu rodinu, konkrétně jeho bratra.

Sohlich veškerá obvinění popírá. „Je to nesmysl, snůška lží a pomluv. Jednání pisatele považuji za součást politického volebního boje. Proto jsem se rozhodl bránit dostupnými právními prostředky. Pouze orgány činné v trestním řízení totiž mohou odhalit totožnost odesílatele a autora této pomluvy. Bezprostředně poté, co bude zjištěn, jsem připraven bránit dobré jméno i čest a především bezúhonnost jak svoji, tak i mé rodiny,“ uvedl ve vyjádření pro Právo Sohlich.

Žalobou na ochranu osobnosti se bude domáhat, aby autor zveřejnil svoji omluvu za lživá tvrzení a také s ohledem na vysokou intenzitu neoprávněného zásahu bude po něm požadovat peněžité zadostiučinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám