Hlavní obsah

Rath obvinil Topolánka, že mu hýká za zády

Novinky, jov

Sněmovní bouřlivák David Rath (ČSSD) se během debaty k pokusu opozice shodit vládu, který již počtvrté nevyšel, tradičně pustil do premiéra Mirka Topolánka (ODS). Obvinil ho, že mu hýká za zády jako oslík. Předseda vlády to odmítl jako nepravdivé, jen Rathovi odpovídal na dotaz.

Článek

Rath v jednacím sále obvinil vládu, že nechodí mezi lidi, aby zjistila, jak se jim žije kvůli zdražování „Jestli to nevíte, tak jděte na ty ulice mezi ty lidi a ptejte se jich! Vám to neříkají? Neříkají, protože vy se mezi ně chodit bojíte. Maximálně chodíte mezi své pochlebníky, kterým dáváte veřejné zakázky. Na to vás užije!,“ zaútočil na vládu.

Následoval útok na Topolánka. „Prosím pana premiéra, já už jsem ho jednou prosil, aby přestal vyluzovat za mými zády zvuky. Už jsem jednou říkal, pane premiére, že snad nejste oslík, abyste za mými zády hýkal, a pokud si to skutečně myslíte, tak vám doporučím někoho, kdo vám to rozmluví nebo tohoto problému vás zbaví. Takže prosím, abyste byl za mými zády v klidu, když hovořím. Víte, na nápravu není nikdy pozdě,“ prohlásil.

Topolánek: Odpovídal jsem na dotaz

Premiér si to ale nenechal líbit a o chvíli později vystoupil, aby Rathovo obvinění z hýkání odmítl. „Já jsem samozřejmě za zády Davida Ratha nehýkal, já jsem na jeho otázku, zda-li jsme s občany nehovořili, odpověděl, ale hovořili,“ prohlásil Topolánek.

A šťouchnul si do svého rivala, šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Reagoval tak na neustálé výzvy sociálních demokratů, aby odešel z funkce. „Poslední poznámka k tomu odstupování a odcházení. Kdyby měl můj soupeř Jiří Paroubek odcházet a skládat funkci po každých prohraných volbách, tak by ještě čtyři funkce dlužil,“ prohlásil za potlesku a smíchu poslanců ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám