Hlavní obsah

Zeman dementoval schůzku s Paroubkem

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman v úterý večer dementoval informaci, že se chystá jeho schůzka se šéfem sociální demokracie Jiřím Paroubkem. Poukázal na to, že nebyla splněna ani jedna z jeho třech podmínek pro takové setkání.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek s expremiérem Milošem Zemanem na chalupě na archivním snímku

Článek

Informace, že se připravuje schůzka Zemana s Paroubkem, se objevila v úterý večer. Zeman to dementoval. „Věřte mi, že je to bluf, ať už novinářský nebo jakýkoliv jiný. Moje tři podmínky jsou jasně dány a zatím z nich nebyla splněna ani jediná,“ řekl Novinkám Zeman.

První Zemanovu podmínkou je, že ČSSD neuzavře v žádném z krajů velkou koalici s ODS, druhá zní, že Jaroslav Foldyna bude hejtmanem Ústeckého kraje a třetí, že se Paroubek veřejně omluví Zemanovi za kauzu Altner.

„Uznávám, že pokud jde o tu první, tak ta může být splněna nejdříve za 14 dnů, až budou ustaveny krajské rady. Pokud jde o tu druhou, tak tam nešlo o vrácení Foldyny do hry jako konzultanta, ale jako hejtmana,“ vysvětlil Zeman. Stejně tak nebyla splněna i podmínka třetí.

„Ergo kladívko, jak se říkalo při hodinách fyziky, žádná z těchto tří podmínek nebyla splněna a proto není důvod se setkávat,“ dodal Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám