Hlavní obsah

Vedení ODS by mělo složit funkce, tvrdí Bém

PRAHA
Aktualizováno

Vedení ODS by mělo po prohraných volbách dát na prosincovém kongresu strany své funkce k dispozici. Uvedl to první místopředseda ODS Pavel Bém. Vedení strany podle Béma nese odpovědnost za jakýkoli výsledek voleb. Svou odpovědnost přiznává i on sám. Podobně se vyjádřil i další místopředseda strany Petr Gandalovič, který řekl, že vedení strany spíše nese odpovědnost než kraje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Bém (ODS)

Článek

"Není možné, aby vedení strany neneslo odpovědnost za jakýkoli volební výsledek," prohlásil Bém. "Když mi položíte otázku: nesete jako první místopředseda odpovědnost také za tento volební výsledek, tak já samozřejmě řeknu: ano, také nesu odpovědnost za tento volební výsledek," uvedl.

Dodal ale, že dění na kongresu není na pořadu dne. "V tuto chvíli budu dělat všechno, abychom uspěli v druhém kole senátních voleb a v krajích utvořili koalice," řekl pro ČT Bém.

Volební výsledek přičítá spíše tomu, že se ČSSD podařilo udělat z voleb spíše referendum o vládě a že se jí podařilo voliče odlákat od krajských témat. Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek vidí chybu kromě jiného v tom, že vedení strany ustoupilo od centrální kampaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám