Hlavní obsah

Česko čeká poslední hezký týden před nástupem zimy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden si Češi ještě užijí sluníčko a skvělé teploty kolem 16 až 20 stupňů. Na víkend se ale počasí podle předpovědí meteorologů pokazí.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Říjen je nadprůměrně teplý.

Článek

"Od pondělí do čtvrtka čekáme teploty 16 až 20 stupňů odpoledne a i ranní teploty by měly být vysoké. V pondělí nás bude ještě ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu se středem nad Maďarskem. Od jihu k nám proudí velmi teplý vzduch. Teploty jsou až o 5 stupňů nadprůměrné oproti dlouhodobému normálu, který je jedenáct stupňů," řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Ráno v pondělí se dají čekat mlhy a nízká inverzní oblačnost, ale odpoledne bude skoro jasno. "Úterý, středa a čtvrtek se čeká polojasno až oblačno, ojediněle se slabými přeháňkami nebo také s mrholením," doplnila Honsová.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu budou ve středu a ve čtvrtek nejvyšší denní teploty naposledy nad patnáct stupňů, pak už spíše mezi deseti a patnácti. Navíc bude příští víkend spíše zataženo. Začátkem dalšího týdne by se snad mohlo ještě na chvíli ukázat Slunce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám