Hlavní obsah

Paroubek uvažoval kvůli Kočkově vraždě o rezignaci

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v souvislosti s vraždou Václava Kočky ml. po křtu své knihy uvažoval o rezignaci. Nakonec se ale rozhodl v čele soc. dem. zůstat, protože se incident netýká politiky a nesouvisí s jeho osobou. Uvedl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

"Promýšlel jsem (po incidentu) všechny eventuality, jak prospět našim voličům, i nad rezignací. Přemýšlel jsem, do jaké míry jsem mohl věci ovlivnit či ne," přiznal předseda ČSSD. Tragédie podle Paroubka jeho stranu poškodit nemůže. "Já ve (krajských a senátních) volbách nekandiduji, navíc je mi Ďuričko jako známý velmi vzdálen," podotkl Paroubek, který dodal: "Křest skončil v 9.30, já odešel. Jestli jeden člověk zavraždil v afektu jiného člověka, s tím nemá politika nic společného".

"Lituji toho, že jsem neviděl seznam hostů, protože mohl být mnohem užší," doplnil však s tím, že akce byla otevřená všem zájemcům. 

Bursík: může to odradit voliče od ČSSD 

Ďuricko je stále poměrně významný podnikatel, který má kontakty napříč celým politickým spektrem, řekl Paroubek. S tím ale nesouhlasil předseda SZ Martin Bursík, který se účastnil diskuze s Paroubkem. "Dovedu si představit, že na politický mítink přijdou nějací šílenci, to nemůžete ovlivnit. Slušní lidé by ale mohli být znechuceni tím, kam až se politika v ČR dostala. Dovedu pochopit, že to lidi odradí od ČSSD," řekl šéf zelených.

"Jde o velmi podivné individuality, které chodí na křest s bouchačkou a milióny korun v ruce," dodal Bursík. 

Předseda posl. klubu Michal Hašek v neděli na Primě řekl, že by byl pro, aby byly stanoveny přísnější podmínky pro držení zbraní. "(Nehoda) byla kombinací alkoholu a toho, že měl někdo u sebe pistoli," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám