Hlavní obsah

VIDEO: Ve Stromovce se opět propadla země

– PRAHA • Aktualizováno

V pražském parku Stromovka se v neděli dopoledne propadla půda v místech, kde se razí tunel pro silniční okruh. Nikdo nebyl zraněn, okolí místa zabezpečují pracovníci společnosti Metrostav. Novinkám to potvrdil mluvčí Metrostavu František Polák. Půda se ve Stromovce propadla už v květnu letošního roku.

Článek

Nehoda se stala kolem desáté hodiny. Na místě se vytvořil kráter o rozměrech asi dvacetkrát dvacet metrů. "Půda se propadla v místě, kde severní tunel rozšiřujeme o takzvaný bezpečnostní záliv," řekl Polák. Pracovníci Metrostavu místo ohrazují a zabezpečují. Místo hlídá také městská policie.

"Celou situaci považuji za nepochopitelnou a jediným řešením je tvrdé potrestání viníků. Podáme testní oznámení na neznámého pachatele. Je obrovským štěstním, že se nikomu nic nestalo," řekl Novinkám pražský primátor Pavel Bém.

:. Kráter v pražské Stromovce. Foto: Secar

Květnovou nehodu ve Stromovce podle odborníků způsobil déšť. Příčiny nedělního propadu se zatím zkoumají.

Výstavba severozápadní části vnitřního automobilového obchvatu mezi Špejcharem a křižovatkou Pelc-Tyrolka začala loni. Silnice povede tunely pod Letnou a pod Stromovkou. Náklady na stavební práce dosáhnou 21,2 miliardy korun, technologie budou stát dalších 4,5 miliardy korun. Silnice by měly být dokončeny v roce 2011.

.. Stromovka: zhruba padesátimetrový kráter. Foto: Secar

Reklama

Výběr článků

Načítám