Hlavní obsah

VIDEO: Kočka mladší pošeptal těsně před střelbou Ďuričkovi něco do ucha

Právo, Novinky, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Svědek, který seděl u stejného stolu, u kterého v pražské restauraci Monarch v noci na pátek hoteliér Bohumír Ďuričko podle policie zastřelil Václava Kočku ml., popsal v pátek Právu detaily střelby.

Článek

V osudný okamžik seděl u stolu i Vratislav Šlajer, kamarád a známý Ďurička i staršího z Kočků.

Václav Kočka mladší a starší. Zdroj: Isifa.

"Seděl jsem vedle pana Ďurička, v tu chvíli se k němu přiklonil mladý Kočka a něco mu šeptal do ucha. To muselo být něco drastického, že Ďuričko zareagoval tak hrozně zkratkovitě. Já jsem se otočil ke své přítelkyni, abych je neposlouchal. Najednou jsem uslyšel dva nebo tři výstřely za mými zády. Otočil jsem se a viděl ležícího Kočku s dvěma krvavými skvrnami na hrudi. Nemohu říct, jestli střílel, nebo nestřílel Ďuričko," řekl Právu Šlajer.

Vratislav Šlajerfoto: Právo/Petr Horník

Podle Šlajera nastal po výstřelu chaos. Seběhlo se hodně lidí, takže si nevšiml, zda Ďuričko utekl. "Moje přítelkyně a těhotná partnerka pana Ďurička začaly ječet, protože viděly skelný pohled, který svědčil o tom, že je po smrti."

Pili vodku

Šlajer dodal, že on i ostatní byli lehce podnapilí včetně pana Ďurička, všichni společně pili vodku. Nevšiml si ale, že by skutku předcházela hádka.

Během večera mezi Ďuričkem a Kočkou starším probíhala debata o tom, kdo je větší boháč a kdo má u sebe víc peněz. "Byla to jen frajeřina, nikdo se s nikým nehádal," popsal svědek.

O vraždě Václava Kočky ml. čtěte také

Reklama

Výběr článků

Načítám