Hlavní obsah

Novým šéfem pražské policie je Martin Červíček

PRAHA
Aktualizováno

Novým šéfem pražské policie je Martin Červíček, dosavadní ředitel dopravní policie. Ve funkci nahradil odstupujícího Petra Želáska. Na středeční tiskové konferenci jej do funkce uvedl policejní prezident Oldřich Martinů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Nový šéf pražských policistů Martin Červíček.

Článek

Červíček byl ředitelem dopravní policie od srpna 2007, kdy nahradil tehdy odvolaného Zdeňka Bambase. Před tím působil jako šéf dopravní policie v Náchodě. Za dobu jeho působení ve funkci šéfa dopravních policistů došlo k mírnému poklesu nehodovosti i snížení počtu usmrcených.

Na uvolněný post ředitele dopravní policie zřejmě nastoupí buď šéf jihomoravské dopravní policie Leoš Tržil, ředitel severomoravské dopravní policie Jiří Zlý nebo Josef Daniška z policejního prezidia.

Odvolaný Želásko by měl do konce roku působit na policejním prezídiu, kde bude mít na starost úkoly vyplývající z českého předsednictví EU. Poté se chystá do civilu. Jeho odchod podle médií souvisí s tím, že již dříve oznámil, že plánuje příští rok odejít do důchodu. Podle Martinů má ale pražská policie před sebou dlouhodobé úkoly. Na postu ředitele pražské policie působil Želásko od února roku 2006.

Pražská policejní správa se dlouhodobě potýká s nedostatkem příslušníků. V září v hlavním městě chybělo více než tisíc policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám