Hlavní obsah

VIDEO: Příští týden budou teploty šplhat ke dvaceti stupňům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší počasí nabídne v říjnu nadcházející týden. Teploty budou šplhat až ke 20 stupňům Celsia a srážky budou spíše sporadické. Ve druhé říjnové dekádě se ochladí na teploty kolem 15 stupňů. Konec měsíce pak bude slunečný, ale chladný. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: ČTK

Srážkově i teplotně by měl být letošní řijen průměrný. Ilustrační foto.

Článek

Počátek října bude ve znamení četných srážek a teplot kolem deseti stupňů Celsia. Následně se bude oteplovat a rtuť vystoupá až ke hranici 20 stupňů. Noční teploty se z počátečních pěti až minus jednoho stupně zvednou na devět až tři.

Počasí ve druhé dekádě bude podle meteorologů proměnlivé a poměrně deštivé. Noční teploty mohou klesnout až k nule a denní maxima se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia.

Posledních deset říjnových dnů bude slunečných, ale relativně chladných. Teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů. Četné budou i ranní mlhy, které mohou teploty snížit na hodnoty kolem deseti stupňů Celsia.

Srážkově i teplotně by měl být letošní řijen průměrný.

Dovolená ve Středozemí? Kypr nebo Kréta

Také většina letovisek u Středozemního moře už hlásí nástup podzimu. Teplota vzduchu na francouzské a italské riviéře se pohybuje kolem 20 stupňů, podobné teploty panují i na Jadranu nebo u Černého moře.

"Teplota vody v Egejském moří je stejná jako teplota vzduchu a pohybuje se kolem 22 st.C. Teplejší počasí sice panuje na severu Španělská či ve střední a jižní Itálie, ale zde je většinou oblačno a místy se vyskytují přeháňky," píše ČHMÚ.

Jako ideální destinace, kde lze v současné době ještě strávit hezkou dovolenou, doporučují meteorologové Krétu, Kypr nebo Egypt. Zde všude převládá převážně slunečné počasí s teplotami v odpoledních hodinách od 23 do 28 stupňů. "Teplota vody si udržuje taktéž příjemných 23 až 26 st., u pobřeží Izraele dokonce až 28 st.C," informují meteorologové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám