Hlavní obsah

Měl byste si zapíchnout vidle do vlastních zad, vyzýval Rath Topolánka

Právo, ada
PRAHA

Stalo se už tradicí, že místopředseda poslanecké frakce sociální demokracie David Rath využije každé příležitosti, jak zkritizovat premiéra Mirka Topolánka. Nejinak tomu bylo i při čtvrtečních ústních interpelacích, kdy premiéra označil za hlavu mafie.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

David Rath ve Sněmovně. Ilustrační foto.

Článek

Rath tím reagoval na dřívější Topolánkův výrok, že chce vyčistit Augiášův chlév. „To byste musel vzít vidle, zapíchnout si je do vlastních zad a vyhodit se sám,“ okomentoval poslanec známý premiérův výrok o vymetení Augiášova chléva a vzápětí na adresu premiéra prohlásil: „Vy jste hlavou mafie.“

Premiéra však příliš z míry nevyvedl a ten mu uplatil stejnou kartou: „David, Le Pen, Augiáš, Rath,“ adresoval poslanci výrok.

Ratha rozčílilo, že premiér nereagoval na jeho otázky týkající se kauzy Morava. Poslance zajímalo, zda mu jeho přítel Marek Dalík ukázal fotografie rebela Tlustého z archívu zavražděného bosse podsvětí Františka Mrázka. A také to, zda je použili k vydírání Tlustého.

Namísto odpovědí se premiér obul do Ratha slovy, že nemá na co reagovat, přičemž Rath ho opakovaně z lavice vyzýval: "Odpovězte na otázky!“

Reklama

Výběr článků

Načítám