Hlavní obsah

Šloufovi popřáli k 60. narozeninám Zeman i Bohdalová

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Lobbista Miroslav Šlouf uspořádal v pražském Top hotelu Praha oslavu svých 60. narozenin. Od expremiéra Miloše Zemana dostal odznak ČSSD, který nynějšímu důchodci z Vysočiny zbyl z doby, kdy byl členem sociální demokracie. Šloufovi přišla popřát i herečka Jiřina Bohdalová.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Šlouf

Článek

„Šedesáté narozeniny jsou zvláště významné, u dospělých lidí končí puberta a začíná věk zralosti,“ řekl Zeman novinářům při příchodu na oslavu Šloufových narozenin. V ruce si nesl malou oranžovou dárkovou taštičku s překvapením pro svého bývalého poradce.

Miroslav Šlouf (vlevo) s Milošem Zemanemfoto: Právo/Petr Horník

„Z mého členství v ČSSD mi zbyl jeden krásný odznak,“ prozradil Zeman s tím, že přemýšlel, komu jej věnuje. Rozhodl se pro Šloufa, protože podle něj byl „nejlepším manažerem v moderní ČSSD.“ Šloufovi pak odznak předal, nechybělo objetí.

Lobbista několik hodin přijímal gratulace, na které se tvořila dlouhá fronta. Mezi gratulanty se zařadila i herečka Jiřina Bohdalová, která dorazila krátce po půl šesté. Přišel také zpěvák Milan Drobný.

Miroslav Šlouf s Jiřinou Bohdalovoufoto: Právo/Petr Horník

Oslavenci přišli popřát také bývalí ministři zdravotnictví Bohumil Fišer, školství Eduard Zeman, dopravy Jaromír Schling nebo zahraničí Jan Kavan. Objevil se i předlistopadový komunistický aparátčík Miroslav Štěpán.

Miroslav Šlouffoto: Právo/Petr Horník

Z poslanců dorazili Anna Čurdová z ČSSD, Daniel Petruška z ODS a také Petr Wolf a Michal Pohanka. Pozvání přijal také exposlanec ČSSD Michal Kraus.

Miroslav Šlouf (vpravo) s Miroslavem Štěpánemfoto: Právo/Petr Horník

Šlouf přitom udělal krátkou přestávku v přijímání gratulací a ve společnosti Zemana sfouknul svíčky na narozeninovém dortu. Mezi dary, které obdržel, jsou kromě řady lahví vína nebo koňaku například dvě figurky, které představují Šloufa sedícího na klíně Zemanovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám