Hlavní obsah

Lidovci chtějí sloučit ministerstva místního rozvoje a zemědělství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VĚTRNÝ JENÍKOV

Lidovci se vyslovili pro sloučení ministerstva pro místní rozvoj s ministerstvem zemědělství. Doposud se hlasy pro zrušení či sloučení ministerstva pro místní rozvoj ozývaly především z řad občanských demokratů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Čunek

Článek

„Domnívám se, že by měl vzniknout silný společný exekutivní orgán pro zemědělství a venkov spojením ministerstva pro místní rozvoj s ministerstvem zemědělství,“ řekl v pátek Jiří Čunek, jinak místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.

Naposledy pochybnosti o smyslu místního rozvoje, jednoho z nejmenších resortů vyjádřil premiér Mirek Topolánek při červencové inspekční návštěvě Čunkova resortu.

Premiér tehdy zopakoval svůj výrok, že existují úvahy na zrušení ministerstva pro místní rozvoj, ale politici k tomu nenašli sílu. Ke zrušení ministerstva tak podle něj pravděpodobně nedojde i proto, že jeho role při přerozdělování peněz z evropských fondů je těžko zastupitelná.

Čunek o možném sloučení obou resortů hovořil již v loni na podzim. Podle jeho tehdejšího vyjádření by tento krok připadal do úvahy nejdříve v roce 2015, kdy doběhnou odsouhlasené operační programy evropských dotací.

I na páteční konferenci ministr zdůraznil, že případná transformace obou resortů do jakéhosi "ministerstva venkova" není otázkou pro tuto vládu.

Reklama

Výběr článků

Načítám