Hlavní obsah

Paroubkův truck dostal povolení k provozu

– PRAHA

Volební truck ČSSD od čtvrtka bude brázdit české luhy a háje legálně a kompletní. Společnost, která ČSSD kamión pronajímá, dodala volebnímu manažerovi Jaroslavu Tvrdíkovi chybějící povolení a dokumenty potřebné k provozu na českých komunikacích.

Článek

"Mohu potvrdit, že ve čtvrtek, kolem desáté hodiny ranní vyjednal pan Tvrdík s představiteli společnosti, která nám kamión pronajímá, potřebná povolení," uvedla mluvčí ČSSD Květa Kočová.

Původně však chtěl Tvrdík vyjednat potřebná povolení s ministerstvem dopravy, jelikož se domníval, že provozovatel a pronajímatel povolením nedisponuje.

Jízdní soupravy i s návěsem mohou mít podle podle předpisů maximální délku 16,5 metrů. Jsou-li delší, pohlíží se na ně jako na nadměrný náklad a spadají do režimu zvláštního užívání pozemní komunikace a musí mít povolení ke zvláštnímu užívání. Kontrolu provádí policie nebo celní správa. Obecní úřad může za porušení předpisu ve správním řízení dát majiteli vozidla pokutu až 500 000 korun, vysvětloval Hanzelka.

Oranžový truck i s návěsem, který sociální demokraté používají, povolenou délku přesahuje, proto potřebuje zvláštní povolení, aby mohl vyjet na české silnice.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek věří, že oranžový truck přiveze straně volební úspěch.foto: Právo/Karel Otcovský

ČSSD , která už oznámila, že na mítincích bude truck i s návěsem, byla připravena do té doby, než bude mít potřebné povolení, přepravovat odděleně truck i návěs. Návěs měla na mítinky dopravovat kratším tahačem, aby celková délka stanovených 16,5 metrů nebyla překročena, uvedl Tvrdík.

Původní nezajištění výjimky pro předvolební truck či její nedodání je podle Tvrdíka chybou provozovatele, který ho ČSSD pronajal a opakovaně ji ujistil, že má všechna potřebná povolení. Sociální demokracie má podmínky provozu smluvně zajištěny. Nedodržení této podmínky považuje za porušení smlouvy a vyvodí z toho patřičná opatření, uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám