Hlavní obsah

Mělnická ODS vyzvala Tlustého k odstoupení

Novým předsedou oblastní rady ODS na Mělnicku, které do minulého pondělí předsedal bývalý poslanec Jan Morava, v pondělí členové oblastního sdružení zvolili dosavadního místopředsedu Libora Lesáka. V čele mělnické ODS však bude jen dočasně do řádného sněmu v listopadu. Oblastní rada zároveň na svém rozšířeném zasedání vyzvala k odstoupení Vlastimila Tlustého.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ODS Vlastimil Tlustý

Článek

"Rada se usnesla na tom, že by pan Tlustý měl ze svého působení v celé kauze vyvodit stejnou odpovědnost jako Jan Morava a složit poslanecký mandát," řekl Lesák.

Morava se pondělního jednání zúčastnil, svým straníkům vysvětloval svou roli v celé kauze. "Mohu pouze říct, že jsme vzali na vědomí jeho odstoupení k 8. září z funkce předsedy," podotkl Lesák. Ten zůstane v čele mělnické ODS do listopadu, kdy se bude konat řádný sněm. Jeho předběžný termín je 13. listopadu. Místopředsedkyní zůstává Dagmar Nohýnková.

Devětadvacetiletý bývalý poslanec ODS Jan Morava se podle reportáže, kterou odvysílala televize Nova, snažil šířit intimní fotografie stranického rebela Vlastimila Tlustého. Nechal se také tajně vyfotit s dcerou poslankyně zelených Olgy Zubové. Fotografie chtěl podle reportáže použít k zastrašování političky, která ve Sněmovně nehlasuje vždy s koalicí.

O kauze Tlustého bude v úterý jednat oblastní rada ODS v Rakovníku. Vedení strany zastává názor, že by exministr financí měl ODS opustit. Případné vyloučení má však v rukou pouze místní sdružení v Rakovníku, které zatím se svým postojem vyčkává.

Reklama

Výběr článků

Načítám