Hlavní obsah

Paroubek pokřtil Rathovi knihu Síla argumentů

Novinky, jov

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v pondělí pokřtil svému spolustraníkovi, známému sněmovnímu bouřlivákovi Davidu Rathovi, knihu projevů a článků Síla argumentů. Lídr největší opoziční strany přitom prozradil, že za dva týdny vyjde pro změnu kniha, obsahující jeho články za poslední dva roky. Rath pak vypsal odměnu tisíc korun pro toho, kdo v jeho knize najde sprosté slovo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kmotrem knihy se stal šéf ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Druhým kmotrem byl poslanec sociální demokracie a šéf středočeské ČSSD Richard Dolejš. Rath, který je ve středních Čechách krajským volebním lídrem, oběma kmotrům poděkoval. „Jsou to mí dva nejbližší a nejvyšší šéfové. Oba mají významnou zásluhu i na náplni těchto textů,“ prohlásil Rath na křtu, který se konal ve Sněmovně.

Vypsal přitom odměnu 1000 korun pro toho, kdo najde v knize sprosté slovo. Na to navázal hlavní kmotr Paroubek. „Těžko by se v této knize našlo vulgární slovo,“ uvedl s tím, že v jeho vystoupeních by také nikdo takový typ slov nenašel. Postěžoval si přitom na „pravicový tisk“ a odpůrce, kteří se podle něj snaží udělat o obou opačný obrázek.

Lídr ČSSD chystá vydat články

„Věřím, že potěší nejen naše straníky, ale také politické soupeře,“ uvedl pak Paroubek ke knize. Ratha přitom označil za brilantního řečníka. A prozradil, že také chystá vstoupit na knižní trh se svým dílem.

„Stejně tak věřím, že si za 14 dní přečtou knihu mých článků za poslední dva roky,“ uvedl Paroubek. Poukázal na to, že jej s Rathem „sdělovací prostředky dávají do jednoho pytle“, prohlásil, že mu to nevadí. Knihu si podle svých slov rád přečte, bude mu u toho ovšem chybět Rathův osobitý přednes.

Rath na křtu hovořil také o tom, že základem fungování demokracie je parlament, ve kterém ostatně byly jeho projevy proneseny. Odmítl, aby se z něj stalo místo, kde všichni jednotně zvedají ruce a jenom kývají. „Největšími odpůrci parlamentu byli Lenin a Hitler,“ doplnil. Kniha Síla argumentů obsahuje Rathovy projevy ve Sněmovně, internetové články a výtah ze dvou online rozhovorů. Součástí je i obrazová příloha. Křtu se zúčastnili ze známých osobností například senátní kandidát ČSSD Jiří Dienstbier nebo poslanec největší opoziční strany Zdeněk Jičínský.

Reklama

Výběr článků

Načítám