Hlavní obsah

Zeman po návratu domů: Už jsem otevřel první láhev piva

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý premiér a předseda ČSSD se po operaci v neděli vrátil z nemocnice domů. V rozhovoru pro Právo přiznal, že by se rád setkal s prezidentem Václavem Klausem.

Článek

Jak se cítíte po návratu z nemocnice domů, do Nového Veselí?

Pane redaktore, ledvinová kolika není nic příjemného. Měl jsem ji několikrát, z toho jednou, před sedmi lety, jsem byl na operaci, no a ta operace se po sedmi letech opakovala. Dám si horkou vanu, budu pít alkalizační přípravek, a protože mi lékaři poradili, abych pil hojně tekutin a nespecifikovali, jaký to má být druh, tak jsem právě otevřel první láhev piva a nebude poslední.

Co lidé v Novém Veselí, přivítali vás třeba sousedi?

Zrovna teď ke mně přijel jeden soused, nabízel se, že za mne nakoupí, ale já jsem říkal, že v pondělí už se k tomu krámku, který je tady poblíž, dopravím sám.

Jaké máte nejbližší plány, budete odpočívat nebo mít normální program?

Myslím si, že bude stačit několik málo dnů, abych se dal zase do pořádku. A docela se těším na to, protože se ochladilo, že budu sedět v houpacím křesle, číst si, právě jsem zapnul plynové topení, takže tady bude teplo. Bohužel tedy asi nebudu moct jezdit zatím na kole, ale věřím, že se to po několika dnech spraví.

Prezident Václav Klaus vám popřál brzké uzdravení a vyslovil přání se někdy setkat. Co vy na to, souhlasil byste se schůzkou?

Já se s panem prezidentem vždycky rád sejdu a samozřejmě jsem rád, že mi to přání poslal. Přál bych mu, zejména po operaci kyčelního klubou, když si už svoji dávku bolesti užil, aby nikdy neměl ledvinovou koliku. Protože se říká, že to je nejhorší bolest, která není dokonce srovnatelná ani s porodem. V životě jsem nerodil a předpokládám, že už asi ani rodit nebudu, ale mohu potvrdit, že bolest při ledvinové kolice není zrovna příjemná. Nicméně díky personálu znojemské nemocnice – od pana ředitele, přes lékaře až k sestřičkám. Chovali se ke mně všichni velice laskavě a velice pozorně, že jsem si to ani nezasloužil.

Miloše Zemana propustili z nemocnice. Zdroj: TV Prima

Reklama

Související články

VIDEO: Miloše Zemana propustili z nemocnice

Expremiéra Miloše Zemana propustili lékaři v neděli po poledni ze znojemské nemocnice. Od pátku tam byl hospitalizován kvůli ledvinové kolice. V sobotu...

Výběr článků

Načítám