Hlavní obsah

VIDEO: Miloše Zemana propustili z nemocnice

• Aktualizováno

Expremiéra Miloše Zemana propustili lékaři v neděli po poledni ze znojemské nemocnice. Od pátku tam byl hospitalizován kvůli ledvinové kolice. V sobotu ho lékaři operovali. Zeman se nyní na Vysočině těší na to, jak si bude číst v houpacím křesle. Potěšilo jej přání od prezidenta. Poděkoval také personálu nemocnice.

Článek

Zeman měl původně v nemocnici pobýt dva dny, podle jejího mluvčího Pavla Jajtnera se ale na dřívějším odchodu domluvil s lékaři. Nyní je již expremiér doma, v Novém Veselí na Vysočině.

"Myslím si, že bude stačit několik málo dnů, abych se dal zase do pořádku. A docela se těším na to, protože se ochladilo, že budu sedět v houpacím křesle, číst si, právě jsem zapnul plynové topení, takže tady bude teplo. Bohužel tedy asi nebudu moct jezdit zatím na kole, ale věřím, že se to po několika dnech spraví," řekl Zeman Novinkám.

"Budu pít alkalizační přípravek, a protože mi lékaři poradili, abych pil hojně tekutin a nespecifikovali, jaký to má být druh, tak jsem právě otevřel první láhev piva a nebude poslední," doplnil Zeman.

Potěšilo jej přání od prezidenta Václava Klause. Ten vyslovil i přání se se Zemanem někdy setkat. "Tak já se s panem prezidentem vždycky rád sejdu a samozřejmě jsem rád, že mi to přání poslal," reagoval expremiér.

Poděkoval personálu znojemské nemocnice. "Od pana ředitele, přes lékaře až k sestřičkám, se ke mně chovali všichni velice laskavě a velice pozorně, že jsem si to ani nezasloužil," sdělil Novinkám.

Problémy má už mnoho let

Zeman byl ve Znojmě podpořit senátorskou kandidaturu Jiřího Peřinky (SDŽ - Stranu důstojného života), bolest se projevila už během rozhovoru s ním. Do nemocnice ho vezl jeho spolupracovník Miroslav Šlouf.

Zeman trpěl ledvinovými kolikami už v minulosti. V roce 2000 jej ošetřili v ostravské nemocnic, o rok později mu lékaři Všeobecné fakultní nemocnici v Praze jeden ledvinový kámen odstranili.

Kolika je velmi bolestivá komplikace. Koliku nejčastěji způsobí vzpříčený kamínek, který brání odtoku moči. Jde o velmi bolestivé komplikace. Lékaři mohou kamínek uvolnit vodou, rozbít ultrazvukem nebo vyoperovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám