Hlavní obsah

Nikoho jsem nevydíral, brání se Morava

Právo, nig

„Je absurdní, když někdo tvrdí, že jsem chtěl někoho vydírat,“ řekl ve čtvrtek v noci Morava Právu. Připustil, že někdy v únoru byl kontaktován lidmi z agentury Global Investigation, kteří mu nabídli informace, které prý by ho mohly zajímat.

Článek

Pro začátek mu nabídli kompromitující fotografie Vlastimila Tlustého. O kontaktu prý Morava informoval Topolánkova přítele Marka Dalíka a šéfa klubu Petra Tluchoře.

Fotky prý odmítl. Po nějakém čase se ozvali novináři, kteří projevili zájem o informace o Tlustém, o kterém je známo, že je Moravovým rivalem ve středních Čechách. Morava proto novinářku z MfD nasměroval na pana Dvořáka ze zmíněné agentury. Jak řekl Morava, pan Dvořák mu vzápětí oznámil, že oni nemají zájem jednat s médii, ale jsou ochotni se bavit přímo s ním.

„Rozhodl jsem se využít příležitosti a předhodit novinářům lidi, kteří sbírají kompromitující materiál na politiky,“ řekl Morava. Vyšel z toho, že tvrdili, že fotografie Tlustého jsou jenom ukázkou a že toho mají víc. Morava se scházel s lidmi z agentury dalších sedm měsíců, tvrdil jim, že to dělá pro premiéra.

Topolánek jej večer nepřímo vyzval k rezignaci, Morava na to Právu reagoval: "Zvažuji různé věci, i tuto, byt jsem vse dělal s dobrým úmyslem a věřím, že jsem schopný to prokázat."

"Zpackal jsem to"

„Lhal jsem ve snaze být pro tyto lidi důvěryhodný. Chtěl jsem nastražit past, zpackal jsem to, mrzí mě, že jsem do toho zatáhl paní poslankyni Zubovou a její dceru Martinu,“ tvrdí Morava.

S poslankyní Zubovou se blíže seznámil prý v květnu na zahraniční cestě do Azerbajdžanu, ta jej seznámila i se svou dcerou Martinou, s kterou se od té doby prý scházel jednou týdně a velmi se spřátelili.

Aby získal důkazy o činnosti pana Dvořáka a jeho agentury, tak si objednal fotky své a Martiny Zubové, kterou byl v srpnu vyzvedávat na letišti. Jak řekl, chtěl dostat Dvořákovy lidi někam, kde je zaznamenají průmyslové kamery. Za fotky byl připraven dát 10 000 korun, nakonec jim však nic nedal, protože ani fotky nepřevzal.

„Zvoral jsem to, nevím, jak to teď budu vysvětlovat. Dostal jsem se mezi dva válce, ale jsem ochoten jít i na detektor lži, abych prokázal, že jsem nechtěl ublížit Zubovům, které jsem do toho zatáhl,“ řekl na závěr svého vyprávění Morava. Jak řekl, s premiérem Topolánkem o svém příběhu zatím nehovořil, pouze informoval Tluchoře ve chvíli, kdy si uvědomil, že celá věc může skončit průšvihem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám