Hlavní obsah

V Kladně funguje nový babybox

KLADNO

V kladenské nemocnici funguje od konce srpna další babybox, do něhož lze v krajních případech umisťovat odložené děti. Zdejší babybox je od roku 2005 již dvanáctým zařízením svého druhu v České republice. Zatím se pomocí těchto "schránek" podařilo zachránit 14 dětí.

Článek

Kladenský babybox, jehož slavnostního otevření se v pátek 29. srpna zúčastnili i představitelé Středočeského kraje, je umístěn vedle vchodu na dětské oddělení.

Zakladatel a propagátor babyboxů Ludvík Hess, by rád v ČR zřídil celkem 20 těchto zařízení. Otevření dalšího se plánuje na polovinu září do příbramské nemocnice. První středočeský babybox již funguje v Mladé Boleslavi.

Počet babyboxů narůstá zejména díky finanční podpoře Nadačního fondu pro odložené děti Statim, dárců a sponzorů. K zatím poslednímu případu, kdy babybox našel své využití, došlo v polovině srpna v Praze. Lékaři v Hloubětí v něm nalezli zdravou odloženou měsíční holčičku.

Reklama

Související témata:

Související články

V Sokolově zprovoznili na Den dětí baby box

Nemocnice v Sokolově v neděli na Den dětí slavnostně uvedla do provozu první baby box v západních Čechách . V České republice je to v pořadí už deváté zařízení...

Výběr článků

Načítám