Hlavní obsah

Na Frýdeckomístecku se chystá nepovolená technoparty

Novinky, jas
OSTRAVICE

Obec Ostravice na Frýdeckomístecku by se o víkendu měla stát dějištěm nepovolené technoparty. Akci, která se má konat na soukromém pozemku v areálu bývalého ústavu sociální péče, totiž tamější radnice nedala výjimku pro porušení nočního klidu.

Článek

Čtyřiadvacetihodinová akce, kterou organizátoři na internetu označují za sedmý ročník Music & Juggling Festivalu má být zahájena v sobotu v poledne.

Ostravický místostarosta Miroslav Mališ upozorňuje, že akce byla radnici nahlášena pozdě, třebaže obec ve své vyhlášce jasně stanoví, že žádosti o výjimku v rušení nočního klidu je potřeba podávat nejméně deset dnů předem.

Mališ také dodal, že volbu místa konání technoparty považuje za nešťastnou, neboť se jedná o chráněnou krajinnou oblast. Podle jeho slov nemůže radnice akci na soukromém pozemku nijak zamezit, pokud by však hudební produkce pokračovala i po 23. hodině, s čímž organizátoři počítají, je radnice připravena obrátit se na policii, kvůli rušení nočního klidu.

Organizátor akce Lukaš Čvanda Hitradiu Orion řekl, že akce proběhne i přesto, že se dají očekávat problémy. "Protože je akce na soukromém pozemku, vím, co si na nás může policie dovolit a ne. Ten odpor se dal očekávat, ale akce prostě proběhne," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám